ГЕРБ ще подкрепи всяко едно предложение за нов министър на правосъдието, предложен от министър-председателя. Тази категорична позиция заяви в кулоарите на НС председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Парламентарният ден върви нормално, по същия начин и дейността на българското правителство върви нормално, така той отговори на въпроса има ли заявки и други министри на РБ да напуснат управлението.

Освен това в момента, по думите му, се вземали важни стратегически решения в държавата, имало и високопоставени гости в България. Аз съм убеден, че стабилността, която имаме днес продължава и абсолютно нищо не променя конфигурацията за някакво друго парламентарно формиране на мнозинство, категоричен бе Цветанов.

Самият той не чул други министри да искат да си тръгнат от управлението. Цветанов бе категоричен, че коалицията се състои от ГЕРБ, РБ, АБВ и ПФ и отхвърли упреците на Радан Кънев, че и ДПС е във властта.

Трябва да се научим, че в 43 парламент имаме 8 парламентарно представени групи и има важни решения както за правителството, така и за държавата, в които има различни мнения в парламентарните групи, които формират парламентарното мнозинство, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ. Ако останем само ГЕРБ и РБ със 108 гласа не сме в състояние да запазим тази стабилност, ако не получим подкрепа и от други парламентарни групи по важни национални приоритети за страната, смята Цветанов.

Не се обсъждало ГЕРБ да се лиши от подкрепата на реформаторите. Той бе лаконичен по повод опасенията на Христо Иванов, че Бойко Борисов е зависим от прокуратурата.

По мнението на Цветанов хубаво било да има диалог между всички институции.

Тепърва ще започнем да правим истинските реформи в правосъдието и съдебната система, убеден е Цветанов. Изкуство е да правиш необходимите компромиси, но да не ти променят целите, които си поставяш, категоричен е той.