Общинският съветник Ваня Григорова регистрира участието си за НС и за изборите за европейски парламент. На вота тя ще излезе с Мая Манолова и политическата ѝ партия "Изправи се.БГ". Самата Манолова не присъства на регистрацията, но имаше представител от нейната организация.

Видях огромна гражданска енергия по време на кампанията за местните избори, заяви пред медиите Ваня Григорова. Немалко хора тогава я подкрепили и ѝ дали увереност, че посланията ѝ имат чуваемост. Може би вече е дошло време да сложим край на този мандат на псевдоелита, който ни управлява, подчерта Григорова. 9 месеца политиците държали държавата в хаос, от сглобка в разглобка. След вота тя очаква отново да се съберат.

Относно разлома с Левицата, от коментара ѝ стана ясно, че раздялата е, защото старите лица не искали да отстъпят назад. С партиите там сме съмишленици и вярвам, че в един момент ще намерим път един към друг, сподели Григорова.

С Мая Манолова съумели да работят заедно. Не роенето руши лявото, а битката в БСП, която се превръщала в бутикова партия, по нейно мнение. Левите хора не трябвало да се оставят на произвола на псевдоелитите.

Госпожа Нинова не ми е опонент, смята Григорова и захапа лидера на БСП, съветвайки я да се разбере сама със себе си, но прогнозира, че и един ден с БСП ще намерят общ език.

Ваня Григорова насочи поглед към парламента

Ваня Григорова насочи поглед към парламента

Според нея мандатът на този елит трябва да бъде прекратен незабавно

Допълнително, БСП се регистрира за централните избори малко преди Ваня Григорова. Лидерът на партията Корнелия Нинова ѝ пожела успех на изборите, но заяви, че не вярва в големи резултати на проекта на Григорова.

"Ваня Григорова излъга 4 пъти за много кратко време. Излъга първо избирателите си, като направи сглобка с ГЕРБ в Столичния общински съвет. Излъга работниците, като първо си повиши собствената заплата, а не техните. Излъга "Левицата", които я подкрепяха - вече не са ѝ нужни и започна да говори срещу тях. Излъга и нашата градска организация и структурите ни, които работиха за нея - без БСП тя нямаше да има този резултат в София. Как човек, който за толкова кратко време толкова ярко и категорично четири пъти е предал и хора, и идеи - може да разчита на някакъв успех, ще излъже пак", коментира Корнелия Нинова.

"Рано или късно зависимостите лъсват. За мен много по-рано от вчерашния ден", заяви още тя по повод информацията, че Елена Йончева е издигната за евродепутат от ДПС. И посочи, че това дава обяснение за отдавна прекратените отношения на социалистите с Йончева.

Лидерът на БСП припомни, че на 1 май социалистите ще направят ляво обединение: "Събираме се с хора в ляво, в център и в патриотичния спектър - такива, които искаме най-накрая истинската промяна в България да стане, а не фалшивата."

Коалиция "БСП за България" внесе в ЦИК 10 000 подписа за участие на предстоящите парламентарни и европейски избори на 9 юни. На въпрос за европейските избори Нинова отговори, че БСП залага на сигурни, европейски ориентирани хора, професионалисти и българи, които ще защитават националния интерес на страната.

Ръстът на заплатите в СОС - справедливо разпределение на средствата, за Ваня Григорова

Ръстът на заплатите в СОС - справедливо разпределение на средствата, за Ваня Григорова

Тя защити увеличение на възнагражденията на общинските съветници и кмета на София