"НФСБ и ВМРО се опитват да елиминират "Атака" - изнесохме ги като фундамент на тази коалиция. Сега те са 20 души, а ние "Атака" - 7. Ако при влизане в коалиция, прилагаш синдрома на кукувицата, която снася в чуждо гнездо, това не може да продължи".

Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в ефира на bTV.

Сидеров заяви, че е отстранен от ръководството на малката коалиция чрез измама. На практика не работим заедно, призна той.

"Не знам дали има смисъл да оставам в този парламент. Не виждам смисъл да стоя в парламента като народен представител и да мамя хората, които са ме избрали", обясни той и поиска патриотите да изпълнят обещанието си за по-високи пенсии.

"След като икономиката е толкова добра, след като имаме толкова много излишъци, защо не оправят доходите на хората. Как може да се работи с хора, които с измама искат да изчистят не ДПС от властта - сега ДПС е по-здраво във властта, сега коалицията е ГЕРБ-ДПС-ВМРО", каза Сидеров без да заяви директно, че коалиционните му партньори искат да премахнат неговата партия. "Атака" дразни, има натрупване на комплекси", допълни той. 

Припомняме, от "Атака" обявиха, че отстраняването на Волен Сидеров като шеф на парламентарната група на Обединени патриоти не е юридически издържано и по-рано тази сутрин Волен Сидеров входира писмо до председателя на парламента Цвета Караянчева.

На среща във вторник ВМРО и НФСБ отстраниха Волен Сидеров като председател на групата на малката коалиция. Това е станало в отсъствието на депутатите от "Атака", както и на самия Сидеров, който е разбрал за отстраняването си от обявлението, прочетено в Народното събрание.

Десислав Чуколов заяви по този повод, че "партньорите" от НФСБ и ВМРО не могат един преврат да направят като хората.

Последният път, когато успяха да съберат коалиционен съвет беше по повод намаляването на субсидиите на партиите. Следващ такъв бе насрочен за края на юли месец.

Тотален разрив между трите формации в Обединените патриоти настъпи след като не се разбраха за общо явяване на евроизборите, а ВМРО след провеждането на изборите обвиниха "Атака" във водене на клеветническа кампания.

Дрязгите в малката коалиция започнаха преди повече от година с явен конфликт между лидерите на "Атака" и НФСБ. Миналото лято Волен Сидеров отговори на Валери Симеонов с демонстративни проверки по Българското Черноморие и обяви, че акциите и законодателството на коалиционния му партньор пречат на бизнеса.

В парламента нетърпимостта между двете партии достигна до физически сблъсък в последните работни дни. Напрежението между "Атака" и НФСБ премина и през сваляне на доверието от страна на депутатите на Валери Симеонов от Сидеров като шеф на ПГ на Обединени патриоти, а Волен Сидеров нееднократно искаше оставката на Симеонов - тогава вицепремиер.

Каракачанов не иска да е повече синя каска

Каракачанов не иска да е повече синя каска

Ако някой иска да се кара, нека го прави...

"Няма нужда от каски, въпросът е до повече коректност и повече мъжко поведение. Не мъжко да се събереш на тъмно и скрито и да кажеш - "тебе те изключваме от комсомола". Бил съм дисидент преди 1989 г., сега съм дисидент отново. Русия днес не е Съветския съюз. Ако 2015 г. бяхме направили Южен поток, щяхме да имаме 2 млрд. приходи", заяви Волен Сидеров. 

Адвокатът на Кристиян: Не ни намесвайте в политиката

Адвокатът на Кристиян: Не ни намесвайте в политиката

Георги Стефанов смята, че разследващите сами минират доказателствата

За скандала с хакерската атака, при която бяха източени данните на 5 млн. български и чужди граждани от системата на НАП, Сидеров заяви, че хакерски атаки има навсякъде по света. Държавата трябва да си пази и данните, и тайните, а не това да става всекидневна дъвка. Сигурно в близко бъдеще ще имаме разбиване на още по-потресаващи бази данни. Нужно е да има специалист за опазване на данните, който да е добре платен. Тук не трябва да се пестят пари, както не се пестят за фантомните Ф-16 - там изтърсиха много пари.

По думите му сега това е рискът на деня - атакуват сайтове на банки, на ЦРУ. Стигна и до нас тази болест на века, обясни Сидеров.

"Поддържаме колониален режим на икономика - ниско платено население, бягане на интелигентните хора в богатите икономики и поддържане на богатите икономики", каза лидерът на "Атака".

От думите му стана ясно, че той подкрепя президентското вето за четирите договора за придобиване на изтребителите Ф-16, защото: "не беше говорено достатъчно за Ф-16 - защо един самолет, който е на чертожната дъска, беше обявен за най-добрия. Защо трябва да се плати накуп за нещо, което ще дойде след 4 години".

Васалната политика не е в защита на националния интерес, каза Сидеров. Какво истеризиране става по посока на това дали да се поклоним повече с чупка в кръста за САЩ, възкликна той. 

Христина Вучева: 2 млрд. лв. за новите изтребители Ф-16, са "загубени пари"

Христина Вучева: 2 млрд. лв. за новите изтребители Ф-16, са "загубени пари"

Икономическа неграмотност е увеличаването на дефицита за осемте

"Империята е казала - плащайте сега, накуп. Те дори не свалят визите за българите - третирани сме като опасни хора", обоснова Сидеров мотивите си, които са в подкрепа на ветото на президента.

По думите му настоящият военен министър Красимир Каракачанов е претърпял промяна на своето мнение за изтребителите. "През 2015 г. Каракачанов защитава моята теза - САЩ да ни дадат една ескадрила срещу ползването на базите у нас. През 2019 г. в комисията по отбрана той пита Павел Шопов - къде са тези бази", каза Сидеров.

"Щатите се чувстват в ролята на световен наказвач. Те решават кого ще накажат. Америка издиктува условията. Едва ли Борисов така е решил изтребителите да се платят накуп, Нинова се хвана лесно", каза Сидеров и уточни, че това са изтребители, които могат да носят ядрено оръжие, но за излитането им е нужна идеално подготвена писта. 

Борисов искал плащането на Ф-16 да е накуп

Борисов искал плащането на Ф-16 да е накуп

Бойната ни авиация до този момент - може отгоре с прашка да стреляш само