В деня на изборите нямахме коалиционни партньори. Това заяви регионалният министър Лиляна Павлова в ефира на Нова тв.

Нейното разбиране на настоящата ситуация е, че няма достатъчно подкрепа за политиките на кабинета. Вече мнозинството е друго, подчерта министърът в оставка и обясни, че само с реформаторите ГЕРБ нямат мнозинство.

Не искаме да стоим на власт напук, на инат и на сила, каза Павлова. Сега герберите трябва да направят анализ кое е довело до загубата на вота за държавен глава.

Иначе тя отчете позитивите на управлението - икономиката расте, бизнесът работи.

Направихме много компромиси, призна Лиляна Павлова и припомни трудностите при сформиране на кабинета. По думите й негативите се приписвали на герберите, а позитивите отивали при коалиционните партньори. За нас оставаше да поемаме негатива, щетата, шамара, посочи тя.

Отворени сме към всички, обясни обаче Павлова на въпрос за евентуално ново коалиционно управление на ГЕРБ. Според нея в последните години са създали коалиционна култура. Павлова допълни обаче, че с ДПС не вървят заедно в една посока в управление.

Референдумът се случи, защото ние бяхме в зала, похвали се тя и заяви, че герберите са дали рамо референдумът да се проведе заедно с изборите.