Апелирам колегите от ГЕРБ да преценят трезво ситуацията и когато президентът им възложи мандат за съставяне на правителство, да го съставят в почти същия състав, но с друг министър-председател. Това заяви патриотът Валери Симеонов от парламентарната трибуна по време на дебатите за оставката на правителството.

Симеонов апелира ГЕРБ да не допуска хаос и да извърши това, което хората очакват от партията.

Борисов призна - народът иска промяна
Обновена

Борисов призна - народът иска промяна

218 депутати от 220 гласуваха "за" оставката на Борисов и правителството

"В духа на политиката, която ние се ангажирахме да изпълняваме още от първия ден, обявихме, че ще подкрепяме позитивното за България", коментира патриотът. Симеонов подчерта, че в изпълнение на този ангажимент след продължило около месец обсъждане, подписали програма, която да бъде изпълнена от ГЕРБ и останалите коалиционни партньори. "Гласувахме доверие на избраното правителство", изтъкна съпредседателят на Патриотичния фронт.

По думите му, през изминалите две години правителството свършило много полезна работа. Решени били сериозни проблеми, като Симеонов изтъкна заплахата от банкова криза и оттам криза в държавата. "Приехме и гласувахме над 3 млрд. за банковата система - това е първият голям успех", допълни той.

По темата за бежанската вълна Валери Симеонов подчерта, че сме с най-малък процент мигранти.

"Беше сериозно увредена възможността на ДПС да изнасилва българското правителство", изтъкна още Симеонов.