Имаме амбицията да спечелим тези избори. Не заради БСП или узурпирането на властта, както направи ГЕРБ, а за да се решат ужасно острите проблеми на хората.
С тези думи лидерът на БСП Сергей Станишев и неговите партньори внесоха документите за регистрация на "Коалиция за България" в Централната избирателна комисия.

Станишев уточни, че няма промяна в името и състава на партиите. "Най-важното е да следваме една обща цел - да освободим България окончателно от едно пагубно управление."

Според червените, най-важното е хората да видят изход от тази изключително тежка ситуация, която е създало за всеки един български гражданин управлението на Бойко Борисов.

"На първо място трябва да се осигури икономическо развитие, да се създадат работни места и стабилност на хазната. Да се увеличат доходите на хората. Ще започнем със спешни антикризисни мерки, а след това ще минем и към по-дългосрочна политика, която вече е разработена от нас", коментира Станишев.

В "Коалиция за България" са наясно, че задачата няма да бъде никак лесна, тъй като "наследството ще бъде много тежко". Всеки вижда и усеща на свой гръб проблемите, оставени от Борисов, категоричен е БСП лидерът.
"Всички живеят по-зле, отколкото преди три години и половина. Малкия бизнес, безработни, пенсионери, майки, здравеопазване. Ситуацията е драматична", подчерта той.

Според него няма да е лесно, но не е невъзможно, а БСП вече е доказа, че когато поема ангажимент прави всичко възможно и дори невъзможно, за да постигне нужния резултат.

Лидерът на БСП подчерта, че не се притеснява от нищо персонално и няма амбиция да се изправя в лични дуели с Бойко Борисов, а единствено желае да даде нова перспектива за България, защото по този начин е невъзможно да се продължава.