Румен Банков Настоящият зам.кмет на Ямбол **Румен Банков е кандидатът за кмет на БСП за града, реши Общинският партиен съвет след почти три часово заседание.

Дванадесет от членовете на съвета подкрепиха Банков при тайното гласуване, двама бяха против, един от присъстващите се е въздържал.

Настоящият кмет на града инж. Николина Хаджигеоргиева е получила два гласа в подкрепа на кандидатурата си за нов мандат.

Областният лидер на партията Атанас Мерджанов не отговори конкретно на въпрос очаква ли инж. Хаджигеоргиева да се кандидатира самостоятелно, като заяви, че ще разчита на проява на политическа зрялост и мъдрост. За най-голям противник в предстоящата кампания той посочи, цитиран от ЯмболСвят, не конкретни политически формации, а апатията сред избирателите.

Кандидатите за кметове в Стралджа - Митко Андонов, на Елхово Димитър Димитров, на Болярово Христо Христов, на "Тунджа" - Георги Георгиев вече са подкрепени от партиите от Нова левица.

За Ямбол това се очаква да стане до края на седмицата.

На пресконференцията присъстваха зам.председател на ВПС Румен Овчаров и членът на ВПС и председател на Комисията за жалби и петиции на гражданите в НС Любен Корнезов, председателите на общинските партийни съвети, всички кандидати за кметове.

**Инж. Румен Данчев Банков е 49 годишен, завършил три висши образования - инженер по електронна техника във ВМИ - София, политология в Академията за обществени науки при ЦК на КПСС - Москва, право в Бургаския свободен университет.
В момента е заместник кмет на община Ямбол, чен на БСП.
Женен с едно дете.