БЧК призовава бизнеса и големите търговски вериги да дарят трайни консервирани храни, готови за консумация, с достатъчно дълъг срок на годност. С тях ще бъде подпомогнато населението на бедстващите след наводненията райони в Северозападна България.

Военно-полевата кухня в Мизия продължава предоставянето на топла храна на бедстващите по един път на ден, съобщават още от БЧК, но допълват, че консервите, които доскоро раздаваха на хората, са привършили.
Приготвянето на храната се осъществява с продукти, дарени или закупени със средства от кампанията на Червения кръст.

Екипите на организацията за реакция при бедствия са на място и продължават раздаването на вода, хляб и подкрепителни закуски.

БЧК продължава да набира финансови средства за пострадалите от наводненията в страната. Дарение от 1 лев може да се направи на кратък номер 1466 за всички мобилни оператори.

Дарения се събират и на банковата сметка:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

IBAN: BG64UNCR76301078660913

BIC: UNCRBGSF

1000 София, ул."Калоян" № 3

(За пострадалите от наводненията в страната).

Желаещите могат да подкрепят кампанията и чрез on-line дарения на сайта на организацията: през Epay Пострадали при бедствия, аварии и катастрофи / victims of disasters and crise; както и с дебитна/кредитна карта Пострадали при бедствия, аварии и катастрофи