Тежка пътна катастрофа е станала на автомагистрала "Тракия".
По първоначални данни на 149-ти км от магистралата в Пловдивска област са се сблъскали товарен автомобил и микробус "Мерцедес". При инцидента е загинал
шофьорът на микробуса, съобщава БНР.

Инцидентът е станал, когато шофьорът на микробуса е ремонтирал спукана гума в аварийната лента на магистралата. При преминаване покрай микробуса, товарен автомобил "Рено" с полуремарке е блъснал мъжа, който се е намирал на платното. От удара 36-годишният шофьор на микробуса е загинал. Водачът на товарния автомобил "Рено", е на 43 години.

Поради тежко пътно-транспортно произшествие на АМ Тракия времено се ограничава достъпът до аварийната и движението в активната лента, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Ограничението ще важи до приключване на следствените действия. Движението на моторни превозни средства се осъществява в скоростната лента. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, предупреждават от АПИ.

Освен това от Агенцията съобщават и че времено се спира движението на моторни превозни средства по АМ "Тракия" между км 5 и км 24, в двете посоки. Мярката се налага за изтегляне на аварирала тежкотоварна машина. Водачите да използват обходен маршрут - Нови хан - Вакарел.