Има три важни урока, които трябва да научим от кризата.

Първо, особено във времена на финансова криза трябва да усилим инвестициите в нашите бъдещи възможности за иновация и растеж; порязването на държавните и частните разходи за развойна и изследователска дейност може да изглежда примамливо, но това може да увреди безвъзвратно нашите икономики и способността ни да се възстановим".

Това заяви еврокомисарят по информационното общество Вивиан Рединг вчера по време на откриването на технологичната конференция „IST 2008" в град Лион, Франция, предаде IDG.BG.

Вторият важен урок, според Рединг, се състои в това да осъзнаем, че стабилните и устойчиви икономики и бизнеси са тези, които имат капацитета да създават стоки и услуги с истински висока стойност и да отговарят на реалните потребности на пазара.

Трети поред, но не и по важност, е акцентът върху обединението.
„Да работим заедно на европейско ниво ще ни даде по-голяма мощ и стабилност, за да излезем от настоящата буря.

Най-пресният опит показва, че работейки с обединени усилия, не само си помагаме, за да устоим на шоковете, но и имаме многократно по-голяма база за постигане на амбициозните ни цели - нещо, което никоя страна няма силите да постигне самостоятелно", заяви Рединг.