Цветана Пиронкова ще започне днес своето участие на турнира на трева в Ийстбърн, Англия. след като изхвърча от Топ 100 Цвети няма точки необходими ѝ за участие в основноте схеми на големите турнири и трябва да играе квалификации.

Цветана Пиронкова: Имам място сред най-добрите в света

Цветана Пиронкова: Имам място сред най-добрите в света

"Заслужавам позиция в Топ 50"

Тя не можа да играе в Бирмингам, защото отличното ѝ представяне малко по на север в Нотингам ѝ изяде времето за участие в квалификациите. Пиронкова игра четвъртфинал в Нотингам, когато пресявките в Бирмингам бяха започнали.

Нещо подобно би се случило и сега. Основният турнир в Ийстбърн е следващата седмица, а тогава са квалификациите за надпреварата от Големи шлем в Уимбълдън. Очевидно Цвети се е записала да играе в Ийстборн, за да може да има повече двубои на любимата ѝ тревна настилка.

Днес от 13:00 часа Пиронкова ще се изправи срещу младата надежда на Чехия - Маркета Воундрошова. Левичарката прави много силен сезон и спечели първи турнир в кариерата си. Специалистите ѝ предричат бляскаво бъдеще.

Ако спечели българката ще има още една много силна съперничка в мача за попадане в основната схема. Тя ще излезе от двубоя между испанката Лаура Араубарена и Ришел Хогенкамп.

Снимка 296654

Източник: Instagram