Туроператорите са поискали повече полицаи в курортните ни комплекси.

Това стана ясно след среща между тях, представители на големите ни морски комплекси, зам.-министъра на икономиката Иво Маринов и шефа на главна дирекция Национална полиция Антон Антонов.

Полицейската дирекция е отправила 20 препоръки към туроператорите по отношение на сигурността на туристите.
Предстои инструктаж на туроператорските фирми, като една от препоръките на полицаите е достъп до автобусите, с които се извозват туристите до хотелите, да имат само туристите на дадения туроператор. И сега някои туроператорски фирми проверяват кой се качва в техните автобус, но това не се прави от всички.

Обмисля се също така поставянето на специални рамки на входовете на хотелите, които да засичат опасни обекти.
От полицията смятат, че е необходим специален инструктаж по отношение на сигурността и на служителите в хотелите, съобразно заемната от тях длъжност.
Камериерките, например, ще трябва да са по-бдителни при почистването на стаите за съмнителни пакети.

Поставихме началото, днес беше първата среща, продължаваме напред да развиваме идеите си, заяви директорът на национална полиция. Повторна среща в този състав ще има и на 4 септември.

На въпрос възможно ли е да се осигури повече полиция в курортните комплекси той отговори - „Ще разгледаме нашите възможности и ще се опитаме да удовлетворим желанието на комплексите".

В момента сигурността в курортите е осигурена, коментира и зам.- министър Иво Маринов.
Туристическият сезон протича нормално, сигурността на туристите е гарантирана, категоричен бе той.