В България са пристигнали служители на израелските служби за сигурност, специализирани в разкриването на атентати. Те ще съдействат в разследването на терористичния акт на бургаското летище, съобщиха от правителствения пресцентър.

Тази вечер министър-председателят Бойко Борисов и израелският премиер Бенямин Нетаняху са разговаряли по телефона във връзка с трагичния инцидент. Двамата са осъдили остро терористичната атака.

По време на разговора Борисов е изказал пред Нетаняху своите, на правителството и на българския народ, искрени съболезнования към близките на загиналите израелски граждани.

„Бойко Борисов увери своя колега, че властите в България вземат всички мерки за разкриването на организаторите и изпълнителите на престъплението и за изправянето им пред съда.

От своя страна министър-председателят на Израел благодари на г-н Борисов за бързата реакция и положените от правителството и българските власти усилия за осигуряването на навременна помощ за пострадалите, както и за работата на службите и специалистите по изясняване на обстоятелствата, довели до трагичния инцидент." - се казва в съобщение, до медиите.