Трус с магнитуд 6.5 по Рихтер е разтърсил южната част на Мексико, предаде АП. Геоложкият институт на САЩ е съобщил първоначално за 6.8, но след това е коригирал данните си.

Епицентърът е на 64.9 км дълбочина, 42 км югозападно от Игуала, щат Гереро и 166 км югозападно от столицата.

Според властите в щата Гереро, досега има данни за трима убити. В съобщение на президента Фелипе Калдерон в Twitter се съобщава за ранен човек отново в щата Гереро. Съобщава се за временно прекъсване на електричеството, прекъснати пътища и силна уплаха сред населението. Наложила се е евакуация на населението в столицата.

Свидетели разказват, че трусът е създал паника сред населението. Хиляди хора едновременно са започнали да излизат от сградите на улиците. Много от хората, които напуснаха домовете си се намират в близките ресторанти.

В много райони на столицата е било прекъснато електричеството, което не е възстановено и до момента.

Над града прелитат спасителни вертолети, които правят оглед за евентуални разрушения.

По данни на Министерство на вътрешните работи, земетресението е усетено в 9 щата.

Агенцията припомня, че земетресения регулярно разтърсват Мексико, но те преминават без сериозни последици.

На 19 септември 1985 година мощно земетресение практически срина и изравни със земята центъра на столицата. Регистрираната тогава сила беше 8.1 по скалата на Рихтер. Последва и втори трус с магнитуд от 7.5 по Рихтер. Тогава загинаха 5 526 души, повече от 40 хиляди човека пък получиха различни наранявания. 31 хиляди души останаха без покрив.