Наши студенти влизат в Би Би Си и "Еърбъс", съобщава "Стандарт".

Едногодишен платен стаж в световни компании предлага университетът "Салфорд" от Великобритания. Той е един от 50-те ВУЗ-а от Европа и САЩ, които участват на изложението "Световно образоване", организирано от "Интеграл".

Представители на чуждите висши училища разясняваха какви са специалностите и възможностите за обучение при тях в столичния хотел "Хилтън" вчера. Въпреки студеното време над 7500 младежи проявиха интерес към условията в чуждите ВУЗ-ове, както и към стажовете и материалната база там.

Изложението продължава и днес. Най-много кандидат-студенти се тълпяха пред представителите на английския "Нотингам", където е преподавал самият Айнщайн. Младежите се интересуваха от специалности като международно криминално право и финанси и инвестиции. Магистърската програма за правните специалности там е от 2334 до 7000 лири, а за инженерните е от 4480 до 5570 лири.

Доста младежи се интересуваха от специалностите международни финанси и банки и изкуство, дизайн и интернет технологии, които предлагат в университета "Лустър" във Великобритания.

Други пък се интересуват от студентски бригади в чужбина. Много от тях отиват на работа през лятото в Дания, а после с парите записват и магистърска програма там, обясни управителката на "Интеграл" Ирина Христова.