Легендарното италианско ателие Pininfarina, чието име не слиза от новинарските рубриките във връзка с трагичната гибел на боса си Андреа Пининфарина, специално за Конкурса по автокрасота в Пебъл бийч построи колекционерски модел, съобщи "Автопрес 2001".

На Pebble Beach Concours d'Elegance в Калифорния Pininfarina ще представи уникален автомобил, създаден по индивидуална поръчка на анонимен колекционер.
"Донор" на колата, носеща названието Pininfarina Hyperion, е кабриолетът Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe, чийто дизайн е претърпял значителни промени.

Според създателите на колата външността на ексклузивния кабриолет е изпълнена в стила на довоенните модели на марката.

Под капака няма промени - там си е останал 6.75-литровият бензинов мотор V12 с мощност 453 к.с. и максимален въртящ момент 720 Нм.
Той позволява ускоряване от 0 до 100 км/час за 5.6 сек, а максималната скорост достига 250 км/час.

Интересен детайл в интериора е специалният стелаж за пушки, както и специалната стойка на таблото, където собственикът може да си закачи часовника и да го използва като автомобилен хронометър.

Цената на колата не се съобщава, но бихме могли да си я представим, като си спомним, че за подобен по статут автомобил - ексклузивното Ferrari P4/5 на базата на модела Enzo б, бяха платени $3 милиона.