България е била само платформа при извършването на терористичния акт в Сарафово, заяви главният секретар на МВР Калин Георгиев, цитиран от БНР. Той е на мнение, че терористичният акт в Бургас е изцяло подготвен и планиран зад граница.

България е била платформа за извършването на терористичния акт, убеден е Георгиев.

България е също толкова сигурна държава, колкото е сигурно да отидеш на кино в САЩ, да се качиш на автобус в Лондон, да се качиш на влак в Испания, посочи Георгиев.

Главният секретар категорично обясни, че разследването по случая се води единствено от родните власти, а не от чужди служби. Той обаче не отрече, че службите у нас получават помощ от чуждите си колеги по случая.

Припомняме, малко след атентата президентът Плевнелиев обяви, че разследването се води много глобално в много държави и чрез много институции". Ние сме длъжни да дадем шанс на всички хора по цялата планета да си свършат работата", заяви държавният глава.

Целият свят в момента работи за България. Помагат ни във всяко едно отношение, но ние сме хората, които пряко са натоварени с разследването, потвърди и днес Калин Георгиев.

След атентата в Сарафово и публикуването на фотороботите са получени хиляди сигнали в МВР, съобщи още Калин Георгиев. Той посочи още, че е имало сигнали, които са ги насочили в работата, но отказа да конкретизира.