Претендентите
Петър Стоянов: Продължавам да съм седесар, ще се боря СДС да спре да губи
Йордан Бакалов: Врагът на СДС е в самия СДС
Надежда Михайлова: Властта ни раздели, аз трябва да ви обединя

ВСИЧКО от 15-та Национална конференция на СДС

Със 1245 гласа от действителните 1869 бюлетини 15-та национална конференция на СДС избра за лидер на съюза Петър Стоянов.
Далеч зад него със 385 гласа остана настоящият шеф на партията Надежда Михайлова и Йордан Бакалов получи гласовете на 237 делегати на форума.

Успехите на СДС зависят от вас, разчитам на вас. С тези думи се обърна към делегатите новият лидер на СДС Петър Стоянов.
Той подчерта, че пред синята партия стоят много предизвикателства и много работа, която трябва да се свърши. Той благодари за доверието и оказаната подкрепа.

Най-важно СДС да докаже, че е силата, която носи промяната, заяви от своя страна бившият председател на сините Надежда Михайлова.

Тя пожела успех на новия лидер, както и да превърне СДС в партия на свободния дух.
Йордан Бакалов също поздрави Петър Стоянов и му пожела много успехи и успехи на партията, които по думите му ще са по-добри резултати на следващите избори.

СДС не е във форма да спечели следващите избори самостоятелно. Това заяви пред журналисти новоизбраният лидер на СДС Петър Стоянов.
Той подчерта, че синята партия трябва да стимулира общите действия на десните сили.

Винаги съм бил член на СДС и винаги съм работил за СДС, категоричен бе председателят на синята партия. Не мисля, че в политиката има невъзможни неща, отговори Стоянов, запитан как ще включи ДСБ в общите действия на десните сили в България.
Той добави, че хората в ДСБ са сред най-близките сподвижници на СДС.
Те не са наши врагове, категоричен бе Стоянов. По думите му синята партия има сили да се справи с новите предизвикателства, които стоят пред нея.

Петър Стоянов заяви, че десницата изживява труден период и добави, че ще положи големи усилия, за да може СДС да си върне мястото, което заслужава в дясното пространство.

Стоянов съобщи, че няма да прави революционни промени в парламентарната група на ОДС.
Той допълни, че ще се водят разговори с коалиционните партньори. Лидерът на СДС заяви, че все още не е мислил по въпроса дали ще се кандидатира за президент.

Коментирайки предстоящите местни избори в София Стоянов заяви, че кандидатурата на Минко Герджиков е уместна. Той допълни, че ще работи за това временно изпълняващия кмет на София да спечели тези избори. По думите му Минко Герджиков притежава качествата да бъде кмет.