Много несериозно е предложението за министър-председател на "Има такъв народ" да се обявява в последния момент, още повече при условие, че партията, която го прави, има едва ¼ от депутатските места в парламента, коментира пред БТВ депутатът от коалицията "Демократична България" Борислав Сандов.

"Надявам се, че съставът на кабинета и името на Пламен Николов ще бъде обект на разговори, а не на раздумки", подчерта Сандов. 

Въпреки възмущението си обаче от "Демократична България" оставали добронамерени и искат да подкрепят "кабинет на промяната". Нужни били обаче гаранции, че кабинетът на ИТН ще бъде именно такъв.

"Не е сериозно председателят на ИТН да не се е срещал с председателите на партиите, с които води преговори. Слави Трифонов, като председател на тази формация и основен генератор на вота, трябва да излезе от мястото, на което се намира - било телевизията си, било някъде другаде, и да се включи в тези преговори. В момента ние не знаем кой взима решенията", обясни Сандов. 

"Всичко останало е абсурдно. Абсурдно е да разбираме името на премиера по време на връчването на мандата. Абсурдно е да нямаме подробна програма, под която да се разпишат представителите на тази партия. Абсурдно е председателят на тази партия да не влиза в преговори с председателите на другите партии", добави той.

"Не можем да се подпишем на бял лист" - като основен аргумент за искането на "Демократична България" за съставянето на конкретно споразумение с ИТН изтъкна Сандов.

Христо Иванов не хвана "топката" на Тошко Йорданов

Христо Иванов не хвана "топката" на Тошко Йорданов

ДБ няма да позволи да е смокинов лист, иска яснота