документа Областният управител на София Росен Владимиров е бил лишен от адвокатски права, стана ясно преди днешното правителствено заседание. News.bg разполага с копие от документ на Софийския адвокатски съвет (САС), предоставен от анонимен източник, според който Владимиров се "лишава завинаги да упражнява адвокатска професия".

Решението е взето от дисциплинарен съд на САС. Посоченото основание – чл. 100, т. 5, според закона за адвокатурата гласи "укриване на доходи от данъчните органи".

Владимиров твърди, че за първи път чува за подобно решение. Той съобщи, че още през ноември 1995г. е поискал от адвокатската колегия да прекрати професионалните му права, тъй като е постъпил на работа на трудов договор в БНБ и според закона е нямал право да упражнява адвокатската си професия.

Областният управител нарече решението абсурдно, тъй като към 2001г., когато то е било взето, той вече не е имал адвокатски права. (Проверка на news.bg показа, че в Списъка на редовните адвокати в България за 2001 г., публикуван от Висшия адвокатски съвет, Росен Владимиров присъства под № 2958)

На мой адрес такъв документ не е пристигал, каза Владимиров и обеща да провери дали решението е достоверно.

Проверка в Софийски адвокатски съвет установи, че и там в момента удостоверяват истинността на документа.