Наркодилър се опита да избяга от полицията в София с електрическа тротинетка, съобщават МВР.

На 10 октомври в столицата се провела акция срещу наркоразпространението. След продажба на дрога в близост до училище, криминалистите пристъпили към задържане на двама мъже. Единият от дилърите не се подчинил на служителите на МВР и се опитал да избяга с електрическа тротинетка.

Мъжът блъснал трима полицаи. Започнало преследване. Гонката приключила, след като дилърът се блъснал в паркиран автомобил. При задържането си той оказал съпротива. Проверката показала, че задържаният е 19-годишен младеж, стар познайник на полицията.

В хода на процесуално-следствените действия у купувача, задържан за срок до 24 часа, били намерени два пакета със зелена тревиста маса. От жилището на продавача пък са иззети електронна везна, мобилен телефон и малка парична сума.

19-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем. Наложена му е мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 3000 лева.

На тримата пострадали полицейски служители са извършени медицински прегледи. Един от тях е с фрактура на ръка, а друг - с леки наранявания в областта на двете ръцете.

15-годишна продавала марихуана до училище

15-годишна продавала марихуана до училище

Полицията засича все по-често непълнолетни дилъри