Главният прокурор Сотир Цацаров ще внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия за разрешение Василев да бъде задържан и привлечен като обвиняем за хулиганство, съобщиха от Прокуратурата.

Това стана часове след като екип на Нова телевизия бе набит в циганската махала в Самоков. От държавното обвинение обявиха, че под ръководството на Районна прокуратура - Самоков е започнало разследване за хулиганство, отличаващо се с особена дързост и цинизъм, и унищожаване и повреждане на чуждо имущество.

"Извършен е оглед на местопроизшествие, разпитват се свидетели-очевидци на престъпленията. Приобщен е към доказателствата по делото видеоматериалът, отразяващ част от престъпните прояви.

От доказателствата по делото се установява, че единият от извършителите на хулиганските действия е Трайчо Василев - кандидат за общински съветник в Самоков. От деня на регистрацията си като кандидат за общински съветник Василев се ползва с имунитет - срещу него не може да  бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на ЦИК", съобщиха от прокуратурата.