Разследването на атентат не е нещо, върху което имаме обширна практика, но това, което знам от докладите е, че се разследва ефективно и енергично.
Това каза главният прокурор Борис Велчев в ефира на БНР.

„На място изпратихме вероятно най-опитните следователи, те създадоха съответната организация", изтъкна още Велчев.

Той каза още, че днес ще се извърши повторен оглед на мястото на инцидента и предстои да се назначават технически и съдебно-медицински експертизи.

Ще се проведат разпити на десетки лица, които са видели отделни елементи от станалото. Много щедро ще обменяме информация с всички партньорски служби, които могат да помогнат. Очевидно е, че има партньорски служби с много повече опит и знания. Очевидно е, че подобен акт не може да се разследва ефективно, без да се търси потенциалната му международна проекция, обясни главният прокурор. Той уточни, че това сътрудничеството е факт от вчера и изказа предположение, че днес ще се задълбочи.

Тези актове целят да всеят смут и страх в обществото. Колкото повече им позволим да го всеят този смут и страх, толкова повече ще са постигнали целта си. Според Наказателния кодекс се предвиждат изключително тежки наказания за подобно престъпление. Ако има съучастници те ще носят същото наказание, обясни Велчев.