Днес се проведе разпоредителното заседание по делото за катастрофата на ул. Гурко в София, където 15-годишният Филип Арсов загуби живота си.

Съдът прие, че по делото не са допуснати съществени процесуални нарушения, въпреки че адвокатът на обвиняемия посочи, че в обвинителния акт има разминаване между часа на произшествието и часа, в който е шофиран автомобилът.

Съдът даде възможност за отстраняване на грешката в 7-дневен срок. И двете страни по делото не поискаха събиране на нови доказателства. Делото започва на 21 юни.

Петър Тодоров остава под домашен арест, съобщи БНТ.

Пуснаха под домашен арест шофьора, блъснал 15-годишно момче в София

Пуснаха под домашен арест шофьора, блъснал 15-годишно момче в София

Младежът беше ударен на пешеходна пътека

В знак на подкрепа сдружение "Ангели на пътя" и партньори от неправителствения сектор организираха автошествие в София под надслов "СТОП на беззаконието по пътищата".

"На 8 юни ще има национален призив към всички депутати, че пътната безопасност трябва да е приоритет за тях. Темата остава табу за българските народни представители и всеки ден загиват невинни хора на пътя", отбеляза Петя Иванова от сдружението.

Припомняме, че Филип беше прегазен на пешеходна пътека в центъра на София през септември миналата година. Смята се, че обвиняемият Петър Тодоров е карал с около 88 км/час, с 50 км/ч над допустимото в зоната. Кръвната му проба показа и над 2 промила алкохол.

На 25 април Софийският градски съд не даде ход на разпоредителното заседание по делото за катастрофата. Причината - Нацко Дойчев, адвокат на близките на загиналия, не присъства на заседанието поради служебна ангажираност.

Протест в центъра на София в памет на сгазения на пешеходна пътека Филип Арсов

Протест в центъра на София в памет на сгазения на пешеходна пътека Филип Арсов

Инцидентът стана на 2 септември миналата 2023 година