Прокуратурата в Петрич започна проверка на председателя на Общинския съвет в града Благой Калъпсъзов, съобщи "Струма.ком".

Поводът е неговата жалба, в която изразява съмнение, за проникване на "неидентифицирани обекти" в кабинета му. Основното му притеснение е за отваряне на шкафове, пълни с важни документи на общинския съвет.

Според жалбоподателя, са отваряни 8 шкафа, съдържащи важна документация. Припомняме, че вчера избухна страшен скандал между Калъпсъзов и секретаря на общината Туфчо Сандъкчиев, по чиято заповед бе сменен патрона на кабинета на шефа на общинския съвет и той не можа да влезе в него.

Извиканите полицаи не влязоха в кабинета, заради съмненията за проникване в него, докато се намеси прокуратурата.

Според Сандъкчиев стаята е предоставена в момент на избори на общинската избирателна комисия, което е традиция в общината. Калъпсъзов не предал ключовете, което наложило смяната на патрона.

От своя страна Калъпсъзов твърди, че кабинетът му е място за заседания на комисии, на Oбщинския съвет, ползва се и като архив на местния парламент, така че влизането на чужди лица вътре е противозаконно.