Районна прокуратура - Етрополе е възложила проверка за престъпление против избирателните права на гражданите, организиране, предлагане или даване на имотна облага с цел склоняване упражняването на избирателно право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция.

Прокуратурата в Етрополе се е самосезирала вчера по повод предаване „Темата на Нова", излъчено в неделя (7 април).
Става дума за заснет със скрита камера запис от семинар на движение "Орлов мост", чието лице стана Христо Стоичков, който се провел на 2 април в хотела на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров в Етрополе.

По време на обучението обаче, присъстващите са инструктирани в технологията на купуването на избори. Те получават задачата да намерят 30 хил. застъпници за "Орлов мост", на които са осигурени по 30 лв. в изборния ден, а всеки от тях трябва осигури по 10 гласоподаватели, които ще получат също по 30 лв.

Припомняме, след излъчения запис ексвътрешният министър и ръководител на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов лаконично заяви, че ГЕРБ няма нищо общо с Емил Димитров. От ГЕРБ заявиха, че са научили от медията за мероприятието в хотела на Емил Димитров, както и че не водят преговори с протестиращите и не финансират действията им.

Междувременно бившият депутат от ГЕРБ напусна страната, тъй като се страхува за живота на децата си. Той съобщи, че се намира в страна от ЕС и възнамерява пред нотариус да разкаже какво знае, което да бъде застраховка за живота на децата му.

Преди време Димитров напусна ГЕРБ, а комисията, проверяваща за конфликт на интереси излезе с решение, че е налице конфликт на интереси при бившия депутат по отношение на няколко законови промени, които е прокарал в парламента.