Студенти от Медицинския факултет на Софийски университет оказват помощ при спасяването на жертвите при атентата в Бургас, съобщават от СУ „Св. Климент Охридски".

Студентите, взели участия в спасителната акция, са V курс и се обучават на работа с пациенти в терапевтичен кабинет, в Шокова зала, в Спешно отделение и работа на терен с линейките на Центъра за спешна медицинска помощ.

Студентите са участници в Националната лятна академия по спешна медицина, която за втора поредна година се провежда и на територията на Бургаската болница.

В продължение на три седмици 21 студенти от Медицинския факултет при Софийския университет ще се обучават в Спешното отделение на МБАЛ-Бургас.

Първата група от 7 студенти петокурсници от началото на седмицата е в Спешното отделение и с екипите на ЦСМП.

„Студентите споделят, че в Бургас им е по-интересно, защото през летния сезон е натоварено, има много пациенти, повечето с травми. Това дава възможност на младите медици да натрупат повече опит и да видят интересни случаи", казва за бургаските медии началникът на Спешното отделение - д-р Лилия Линкова, непосредствено преди атентатите.