От 15 май БДЖ остава без спални вагони. Единственият спален вагон ще се движи само още две нощи и ще бъде спрян от движение, съобщава БНТ.

Докато дойдат поръчаните нови вагони, във влаковете няма да се предлагат спални вагони. Така преди поредните празници и летния сезон държавната железница остава без тази услуга.

След 15-ти май последният спален вагон, който се движи в композицията от София до Варна и обратно влиза за ремонт.
По график първите 12 от общо 30 чисто нови спални вагона трябваше да пристигнат на 9 април. Датата обаче се отлага с два месеца.

"Забавянето дойде от страна на производителя, който не можа да приключи в указаните срокове и графици с изработката на вагоните. Надяваме се да влязат в експлоатация най-късно в средата на месец юни", обясни Здравко Мерджанов - директор по експлоатацията в БДЖ

Ден преди спалният вагон да потегли за последно от София към Варна, ръководството на БДЖ ще се срещне с турската фирма производител, за да договорят конкретна дата за доставката на новите возила. Едва след като преминат преглед от българска страна, ще можем да се возим в спалните вагони. Според ръководството новите вагони ще са оборудвани с климатик, кафе-машина и душ-кабина.