Няма да допусна забавяне на плащанията към бенефициерите на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ). Това заяви днес новият изпълнителен директор на ДФЗ Георги Тахов при приемането поста от предшественика си Николай Каварджиклиев. 

Заместници на Тахов ще бъдат Ива Иванова, Владислава Казакова, Димитър Горов и Георги Динев, съобщиха от Държавен фонд "Земеделие".

Служебният министър на земеделието Явор Гечев представи новото ръководство на ДФЗ пред директорите на дирекции във ведомството. Той посочи, че предстои усилена работа по довършване на работата по Стратегическия план, Националния план за възстановяване и устойчивост и подготовката за тяхното прилагане. Гечев изтъкна, че Министерството на земеделието и ДФЗ ще работят в ежедневна комуникация.

Кадровите смени в ДФ "Земеделие" няма да спират плащания

Кадровите смени в ДФ "Земеделие" няма да спират плащания

Зам.-министърът на земеделието е изненадан от твърденията за чистка в ДФЗ

"Благодаря на министър Гечев за оказаното доверие. Държа на експертиза и работа на бързи обороти. Ще работя за надграждане на постигнатото до тук", обеща Георги Тахов. Той увери, че ще работи за това българските земеделски производители и преработватели да бъдат по-спокойни занапред.

Като неотложна задача Тахов посочи изплащането на всички средства към земеделските производители в срок. Той разпореди изготвянето на графици за това и спазването на всички срокове.