Старото и новото ръководство на ВМЗ- Сопот влязоха в спор пред медиите. Отстраненото ръководство на дружеството даде пресконференция, за да отговори на критиките на икономическия министър от сутринта. В залата беше и новият шеф Иван Стоенчев.

Мариян Йовчев, председател на Съвета на директорите на ВМЗ-Сопот, досега отчете финансовото състояние на дружеството. След началото на конфликта в Украйна фирми-посредници започнали да изкупуват всичко, което се намира на склад в предприятието. Изкупували се и залежали изделия. Реализираната продукция за полугодието е 238 милиона лева, а произведената - около 55 милиона лева.

И понеже умишлено водим предприятието към фалит, сме актуализирали бизнес програмата за 2022 година на над 420 милиона лева, каза той във връзка с обвиненията на икономическия министър Никола Стоянов.

Никола Стоянов: Царят е гол

Никола Стоянов: Царят е гол

Промените в държавните предприятия са на базата на правилата и качествата на хората, увери той

В момента складовете са изметени и всичко още топло се предава на клиентите, похвали се Йовчев. Според него ВМЗ е в стабилно състояние. Беше ясно още с назначаването на Никола Стоянов от президента Румен Радев, че ще се търси реванш и отмъщение, каза още той. Служебният министър на икономиката Никола Стоянов изрече пред медиите множество неверни твърдения, да не кажа лъжи и съм длъжен да отговоря, защити се той.

Самият Мариян Йовчев търсил информация какъв експерт е министърът. Важното е, че президентът Румен Радев знае какъв експерт е и затова два пъти вече го назначава - през ноември за председател на Съвета на директорите на ВМЗ -Сопот, а сега за служебен министър, подчерта бившият шеф на дружеството.

Смениха ръководството на ДКК

Смениха ръководството на ДКК

За изпълнителен директор е избран Венцислав Димитров

Действително Никола Стоянов е подходящ за тази длъжност, защото е лично мотивиран за отмъщение, смята още Йовчев. Той настоя новото ръководство да продължи програмата за ремонт на завода, като показа снимки на стени с олющена боя и тоалетни с пердета вместо врати. Новият шеф каза на свой ред, че не е политическо назначение, а експерт.Не всички сгради се ползват