Най-малко 27 души, включително четирима заподозрени като бойци на „Боко Харам", са убити при две атаки в столицата на Чад - Нджамена. Ранените са над 100. За бомбите правителството обвини за нигерийската екстремистка групировка „Боко Харам", съобщава „Ройтерс".

Атаките са първите от този вид в Чад. Страната е производителка на петрол и голям съюзник на запада, който извърши офанзиви срещу свързани с „Ал Кайда" групи в Мали и срещу „Боко Харам" в съседна Нигерия.

„Боко Харам" прави грешка, взимайки на прицел Чад, заяви в телевизионно изявление министърът по комуникациите. Той допълни, че незаконните терористи ще бъдат изгонени и неутрализирани, където и да се намират.

Министърът на вътрешните работи заявил за „Ройтерс", че най-малко една самоубийствена атака е извършена в полицейски участък.

Един свидетел в централния полицейски участък казал по телефона, че е видял три тела на земята. Снимки, разпространяващи се в Туитър, показват няколко тела с кръв и повредени мотори, вероятно използвани за атаката.

Чуждестранен източник по сигурността по-рано каза, че загиналите са над 40, като обявил, че 35 са убити при двете експлозии в полицейска академия след първоначална бомбена атака на друго място, при която загинали 7 души.