В навечерието на еврейските празници Бюрото за борба с тероризма към кабинета на министър-председателя на Израел издаде предупреждение към израелците, планирали пътувания в чужбина.

Според службата намерението на различни терористични организации да атакуват Израел все още е голямо, съобщава израелското он-лайн издание haaretz.com.

От бюрото предупреждават, че Иран и Хизбула продължават да планират смъртоносни нападения чрез бойците си от Иранската революционна гвардия или чрез местни терористични клетки.

Като най-опасна и рискована дестинация за жителите на Израел се сочи Синайският полуостров. Имаше опити за бомбени атентати във всеки континент. Става въпрос за мащабна кампания и ако Иран я подпомогне, тя би могла да стане още по-разпространена, предупреждават от Бюрото.

Сред страните, с които израелското външно министерство подържа активен контакт, са България, Кипър, Гърция, Тайланд, Украйна. Конкретно за страната ни изданието отбелязва, че службите в Израел са изискали от българските си колеги да са изключително бдителни и да предприемат допълнителни мерки за сигурност в градовете, посещавани от израелци.

Припомняме, според властите в Йерусалим обвиниха Иранската революционна гвардия за атентата на18 юли на бургаското летище Сарафово.