Израелската армия заяви в прессъобщение рано в петък, че е извършила удари през нощта по "повече от сто оперативни цели, принадлежащи на терористичната организация "Хамас", убивайки екстремист, замесен в атаката в Южен Израел, пише руската служба на "Би Би Си".

"Изтребителите на израелските военновъздушни сили нанесоха удари по повече от 100 цели на "Хамас", включително подземен тунел, оръжейни складове и "десетки оперативни командни центрове" се казва в изявлението.

Също така се съобщава, че Амджад Маджед Мухаммад Абу Оде - агент на "Хамас", който участва в избиването на цивилни израелци в Южен Израел - както и "терористичен отряд", свързан с въздушни удари срещу Израел, са били "неутрализирани" в резултат на целенасочен удар срещу град Газа.

Израелските сили съобщиха и за унищожени оръжия, намиращи се в джамия в района на Джабалия. В доклада не се казва нищо за удар по сграда до църква в Газа.

Контролираното от "Хамас" вътрешно министерство на Газа обяви по-рано, че израелски удар срещу комплекс на гръцка църква в Газа е убил и ранил "голям брой" хора, укриващи се там. Очевидци на удара казаха пред АФП, че той е ударил цел близо до църквата Св. Порфирия.

Това е най-старата църква в Газа. Според очевидци експлозията е повредила фасадата на църквата и е унищожила напълно сградата до нея. Израелската армия обяви, че проверява информацията за удара и последиците от него.

Убит и ранени след размяна на огън между Израел и "Хизбула"

Убит и ранени след размяна на огън между Израел и "Хизбула"

Сражнията продължават от 7 октомври