"Ако избухне трета световна война, уви, тя няма да е с танкове или дори с изтребители." Тогава със сигурност всичко ще бъде на парчета." С днешния си пост в Telegram заместник-председателят на руския съвет по сигурност Дмитрий Медведев отново вади ядрената карта - както се случва всеки път, когато се заговори за нова военна помощ от западните страни за Киев.

Постът му идва след като и Германия даде зелена светлина за доставката на танкове Leopard 2 за украинските сили, но и на фона на слуховете за възможно прехвърляне на западни изтребители в Украйна. Министърът на външните работи Дмитро Кулеба заяви вече, че международните партньори вече са започнали работа по въпроса за прехвърлянето на изтребителите F-16 на Украйна.

"Ако избухне трета световна война, тя, уви, няма да е с танкове или дори с изтребители. Тогава всичко със сигурност ще бъде разрушено", написа Медведев в канала си.

Той коментира и по-специално думите на италианския министър на отбраната Гуидо Крозето, който по-рано заяви, че Третата световна война ще започне, ако руските танкове се появят в Киев и на границите на Европа, и че изпратените в Украйна оръжия имат за цел да спрат ескалацията.

Олаф Шолц: Помагаме на Украйна, за да не се доближи войната до германските граници

Олаф Шолц: Помагаме на Украйна, за да не се доближи войната до германските граници

Германският лидер изиграл ключова роля за доставките на танкове за Украйна

"Някой си министър на отбраната на Италия, рядък чешит, нарече снабдяването на Киев с оръжия и бронирани машини начин да се постигне мир и да се предотврати Трета световна война."

Медведев е и възмутен, че съседите от "злото мъгливо царство с комплекс за империя" са отишли още по-далеч, като са заявили, че всички налични оръжия на НАТО трябва да бъдат предадени на Украйна. Според тях (украинците, бел.ред.) стотици танкове и изтребители ще спасят света от Русия и ще предотвратят Третата световна война, диви се Медведев.

"Защитата на Украйна, която никой не иска в Европа, няма да спаси западналия Стар свят от ответни действия. Третата световна война, ако започне, няма да се води с танкове и самолети и тогава целият свят ще бъде унищожен", подчерта Медведев.

Имат ли бъдеще империите?

Имат ли бъдеще империите?

Въпросът заслужава да бъде зададен в случая с Европа. Всъщност, освен военния елемент, Европейският съюз донякъде прилича на империя