14 областни управители, ангажирани с предизборната кампания, от днес са в отпуск.
По този начин те се съобразиха с условието, поставено от министър-председателя Марин Райков на срещата му с тях на 2 април да се придържат стриктно към законовите изисквания за подготовка и провеждане на парламентарния вот.

„Тъй като целта ни е да възстановим и да изградим доверие сред обществеността в нашия потенциал да бъдем прозрачни и безпристрастни, моля всеки един от вас да вземе решение за себе си. Това е в съответствие с желанието ми да отправим ясно послание към българската общественост, че вие ще бъдете безпристрастни", заяви премиерът Райков на срещата си с областните управители в началото на месеца, припомнят от правителствената информационна служба.

В отпуск за участие в предизборната кампания излизат: Цветан Асенов (Видин), Желязко Желязков (Добрич), Иванка Таушанова (Кърджали), Ивайло Петров (Монтана), Дончо Баксанов (Пазарджик), Иван Новкиришки (Плевен), Здравко Димитров (Пловдив), Валентин Василев (Разград), Стефко Бурджиев (Русе), Марин Кавръков (Сливен), Данаил Кирилов (София), Митко Стайков (Търговище), Ирена Узунова (Хасково), Димитър Иванов (Ямбол).
Областният управител на Бургас Константин Гребенаров е в отпуск, който няма отношение към предизборната кампания.