БСП черпят идеи от предизборната платформа на АБВ. Това заяви лидерът на АБВ Константин Проданов на пресконференция в централата на партията.

Според Проданов БСП си присвояват идеи и политики от предизборната програма на АБВ.
По думите му такива са идеите за прогресивното данъчно облагане, премахването на сегашния статут на болниците и отпадането на принципа на делегираните бюджети.

Въпреки това Проданов заяви още, че в политиката няма монопол на идеи и се радва, че политиките на АБВ имат чуваемост. Според него всичките 5 фундаментални теми и политики, обсъждани от БСП на конгреса, всъщност присъстват в резюмето на предизборната платформа на сайта на АБВ още от февруари 2017 година.

Нинова освобождава народа от веригите на ГЕРБ с вот на недоверие
Обновена

Нинова освобождава народа от веригите на ГЕРБ с вот на недоверие

Опозицията не може да бъде опитомена, отсече лидерът на БСП

Лидерът на АБВ смята още, че алтернативният проект за Бюджет 2018 на БСП не е алтернативен, защото в него няма нищо разписано. В проекта имало подборка от заявки, които също липсвали от предизборната кампания на социалистите.

Относно правителствения проект за Бюджет 2018 Проданов също беше категоричен: "Най големият проблем на Бюджет 2018 е, че е бюджет на застоя, забавеното развитие."
Според лидера на АБВ бюджетът на ГЕРБ и ОП е "копи-пейст" на миналогодишния бюджет.

Проданов обясни още, че в секторите социална политика, образование и здравеопазване се наблюдава остра нужда от действия. В тези сектори не се правели никакви съществени политики за по-справедливо разпределение на благата.

"Бюджет 2018 е един сериозен провал. Още една загубена година. Това са още едни 50 000 уши, които ще загуби страната. ГЕРБ управляват почти 10 години, което прави 500 000 извън страната", отсече Проданов.

Според него в проекта липсват смислени инициативи за инвестиционна политика като изграждането АЕЦ "Белене", което трябвало да се реализира като частен проект, както и отдаването на Летище "София" на концесия.

АИКБ се тревожат, че Бюджет 2018 не реформира

АИКБ се тревожат, че Бюджет 2018 не реформира

АИКБ настоява за нов подход при формирането на минималната заплата

Проданов беше категоричен и че ръстът от 3.9% , който се залага, е ръстът на световната икономика, като така ние ще изоставаме още в развитието си. Парите за здравеопазване също намалявали, защото в ЕС се отделят около 7% от БВП.

Лидерът на АБВ заяви и че с този бюджет се прави "геноцид" над науката. От АБВ отново напомниха за предложението си за безплатни ясли и детски градини. То ще струва на бюджета 60 млн.лв.

Увеличението на бюджета за БАН е минимално, смята акад. Ревалски

Увеличението на бюджета за БАН е минимално, смята акад. Ревалски

Системата може да започне да се разпада сама, като учените си намерят друга работа