Резултатът от парламентарните избори е провал за АБВ и в много голяма степен не съответства на очакванията на партията. Горчивата оценка за участието на партията в изборите представи лидерът й Румен Петков на пресконференция.

Припомняме, че АБВ завършиха с резултат 0.46% или 14 794 подадени гласа, по-нисък резултат от предходните избори - през 2017 г. те бяха спечелили 54 412 гласа или 1.59%.

"Ние направихме интелигентна кампания, в която говорихме за политики, решения и с изключително активното участие на доц. Атанас Мангъров, и сме единствената политическа формация, която носи гаранция за нормалния живот и работещите институции", категоричен бе Петков.

Атанас Мангъров се предлага за нов главен здравен инспектор

Атанас Мангъров се предлага за нов главен здравен инспектор

Прогнозата му е, че до седмица-две ще има затихване на епидемията

Резултатът от изборите за левицата като цяло е катастрофален, смята Петков. За това от АБВ планират да отворят свой структури в редица райони в страната, където нямат такива.

Общата стойност на събраните и обработени договори за дарения на партията са изборите са 127 178 лв., общата стойност на кампанията без пакета от ЦИК - близо 127 000 лв. Стойността на един глас, без включване на медийния пакет от ЦИК е приблизително 8.58 лв.

Сметната палата чака отчет от партиите за предизборната кампания до 20 май

Сметната палата чака отчет от партиите за предизборната кампания до 20 май

При непредставяне на такъв .се налага глоба от 2000 до 10 000 лв.

Румен Петков настоя, че България се нуждае от нов ляв алианс, нов ляв субект. В следващото Народно събрание няма отчетливо виждане на лява политика, има нужда от диалог в лявото-центристко пространство и нужда от намиране на решения, каза лидерът на АБВ.

Той благодари на всички хора, които са гласували, защото избирателната активност показва нетърпимостта към управлението на Борисов, но и стремежът да бъде отстранен на всяка цена с възможностите на парламентарната демокрация. Петков благодари на хората, подкрепили АБВ.

АБВ очаква оставката на шефа на АЕЦ "Козлодуй", крил информация

АБВ очаква оставката на шефа на АЕЦ "Козлодуй", крил информация

Къде ще правим склад за отработено ядрено гориво, пита Румен Петков

Единствената политическа сила, която в продължение на повече от 3 години говори за политики и за оценки в отделните сектори е АБВ, похвали се Петков.

Той оцени по достойнство вълната "Слави Трифонов" - инструмент Борисов да бъде пометен. За това от АБВ им пожелаха резултатът от изборите да им бъде подчинен на интересите на хората.

В следващия парламент Румен Петков вижда ликвидационни съвети, транспортен катаклизъм и енергийни провали. Следващият състав на Народното събрание ще бъде функционално неграмотен, предупреди Петков. Той е силно обезпокоен от продукцията на следващото Народно събрание.

От АБВ смятат като необходими незабавните стъпки - оставка на ЦИК и промени в изборната нормативна уредба, които да гарантират 100% машинно гласуване. От партията са смаяни от демонстрацията да се гласува с хартиени бюлетини от представители на правителството и от политици с претенции за носители на модерното.

От АБВ запитаха дали МВР е в състояние да се противопостави на купуването на гласове.

АБВ приемат изборите като генерална репетиция, а наесен още по-добро и силно представяне.