България днес е променена, това е добрата новина, , заяви социологът от „Галъп" Кънчо Стойчев в ефира на bTV.
Не е възможна коалиция реално между ГЕРБ и БСП, подчерта той. По думите му сега ГЕРБ няма да има възможност да контролира МВР.

Днешният ден премина в типично ГЕРБ-ерски стил с онази арогантност и натиск, която знаем от последните 4 години. Независимо от това, очакванията на сериозните анализатори преди изборите, че ГЕРБ няма да управляват страната, се сбъдват. Това е ден на сбогуване с ГЕРБ, каза социологът в интервю за БГНЕС.

БСП и ДПС заедно ще имат над 120 депутати - според прогнозните резултати на "Галъп". Има промени в обявените досега проценти на гласовете, но продължаваме да събираме данни, обяви социологът Кънчо Стойчев в ефира на bTV.

Как ще изглежда бъдещият парламент зависи много от присъствието на "Движение България на гражданите" - партията сега е "на ръба" с 3,9 на сто от гласовете по прогнозни данни, коментира oт своя страна социологът Андрей Райчев пред bTV. Според него трябва да се изчакат по категорични данни, защото са възможни промени в изборните резултати.

Социологът изтъкна, че избирателната активност на тези избори е била много ниска и че резултатите ще бъдат уточнявани до към 21-21:30 часа. Според него това прилича на нефалшифицирани избори.

ГЕРБ днес загуби властта, въпреки че има най-много гласове, подчерта от своя страна и Райчев.

„БСП се оказа на тези избори, напълно излишна партия. Ако ГЕРБ влязат в коалиция с тях, ще изгубят избирателите си", коментира пък Методи Андреев.