България я грози нов провал при номинацията на еврокомисар. Така страната ни може да се окаже единствената членка на ЕС, която ще бъде два пъти с номиниран и отхвърлен еврокомисар, съобщават от партия „Ред, законност и справедливост" (РЗС).

Партията твърди, че разполага с достоверна информация от високопоставени източници в Брюксел, че Станишев ще бъде бламиран и ще се окаже в същата ситуация като ексвъншния министър Румяна Желева.

Така както Желева беше уличена в зависимост заради нечистия бизнес на мъжа си, сега ще се появят на показ корупционните схеми на Моника Станишева. Източника на РЗС от ЕК твърди, че не става въпрос само за прословутите лобистки договори с Хохегер, а и за други измами, свързани с пране на пари и източване на европейски средства", отбелязват от партията.

Според РЗС част от документите, които се очаква скоро да получат депутати в Европейския парламент са свързани със злоупотреби в особено големи размери, касаещи дейността на ДФЗ и Разплащателна агенция, които доказват, че крайния ковчежник по схемите за източване на ДФЗ е Моника Станишева.

Орешарски не подава оставка единствено и само заради номинацията на Станишев за еврокомисар, която според наши източници ще стане на заседание на МС на 17 юли т.г., твърдят от партията.

РЗС призовава обществото и всички отговорни политици да не позволят кабинета в оставка „Орешарски" да предприеме каквито и да било действия за номинация на еврокомисар, защото това би сринало окончателно репутацията на България в ЕС, заключава се в позицията на РЗС.