Резултат, който води до блокиращо мнозинство в следващия Столичен общински съвет (СОС), ще е успех не само за нас, но и за всички софиянци.
Това заяви лидерът на Градския съвет на БСП в София Калоян Паргов минути преди да внесе документите за регистрация за местния вот в Общинската избирателна комисия.

Той обяви, че влизат в една коалиция ("БСП лява България") с надеждата, че ще могат да убедят софиянци на 25 октомври в промяната на модела на управление на столицата, в смяната на управлението на София и разбиването на монопола на ГЕРБ в столицата.

"Наглецът" Кадиев щял да мобилизира електората на БСП в София в полза на Мирчев
Още...

Паргов си поставя за цел да покажат, че София може да изглежда по различен начин - не само на приветливия център, а и на добре уредените крайни квартали.

Той благодари на всички коалиционни партньори за проявения такт в проведените разговори в последния месец.

Паргов се зарече, че няма да позволят за трети път ГЕРБ да си разиграва коня по начина, по който го прави до този момент - безочливо, безкомпромисно и в полза на личните си интереси.

Разбирам страха в управляващите, както и в дъщерните организации на БСП, защото на тези избори е явно, че БСП ще се яви с всичките си дъщерни организации", коментира лидерът на градското БСП. По думите му, лошото е, че резултатът няма да се брои за БСП, а ще бъде сумарен резултат на левицата.

Да няма повече забиване на нож в гърба, пожела Паргов за в бъдеще и констатира, че някой го е страх от това, че БСП ще се възроди от пепелта.