За вчерашните парламентарни избори и почти сигурната победа на ГЕРБ говори в студиото на бТВ бившият министър на транспорта от кабинета „Борисов" - Ивайло Московски.

Припомняме, след края на изборния ден стана ясно, че ГЕРБ печели парламентарните избори, макар че резултатите са много несигурни и могат лесно да се променят.

С това ГЕРБ става първата партия след 1989 година, която печели избори, след като е управлявала предходния мандат.

Последните данни сочат, че 4 партии влизат със сигурност в следващия парламент. Това са ГЕРБ, „Коалиция за България", „Атака" и ДПС.
„Гласовете на хората са показателни за това, че ГЕРБ са първа политическа партия", коментира Московски.

По думите му след вчерашния резултат са паднали няколко мита през тези избори, сред които, че ГЕРБ иска на всяка цена властта и че ГЕРБ са съсипали държавата през последните 4 години.
„Безпрецедентно политическа партия печели гласовете на хората", подчерта бившият транспортен министър.

Московски отказа да коментира дали ще останат правителство на малцинството, както и възможни коалиции под предтекст, че все още не са ясни крайните резултати от вота.

Той бе помолен да коментира и защо нито една партия от влезлите в парламента не желае да подкрепи ПП ГЕРБ и поискаха „изолация" на партията. Ивайло Московски обаче и тук контрира: „Вижте резултатите от чужбина. Хората, които са напуснали България, също са гласували за нас".

На въпрос защо мълчи Бойко Борисов и защо ГЕРБ дори не са благодарили на хората, които са гласували за тях, Московски бе лаконичен: „Г-н Бойко Борисов говори тогава, когато той прецени. Иначе ще се стигне до няколко спекулации".