Необходимо е да бъдат създадени работни групи по места, които да направят анализ на икономическото състояние на всяка община в страната.

Това каза днес във Варна зам.-председателят на Националния съвет на БСП Янаки Стоилов, цитиран от БТА.
По думите му трябва да се направи реална преценка за остатъчните икономически активи в отделните селища, кой ги контролира и какви са вариантите за развитието на отделните региони.

Той уточни, че анализите трябва да станат факт бързо, за да може на следващите избори кандидатите на партията да представят поне по няколко реалистични проекта за развитието на отделните общини.

Според оценката на Янаки Стоилов страната ни навлиза в нов преход след 25-годишния преход след 1989 година. Според него никога в своята нова история българското общество не е било толкова разединено и за пръв път от много време се поставя въпрос има ли бъдеще нацията ни като такава.

В преход е не само България, но и целият свят и Европа, коментира Стоилов. Той посочи, че е започнало формирането на многополюсен свят, а страна ни е на предния фронт на това разделение. По думите му във външнополитически план България трябва е много по-умерена и балансирана в своите действия, а във вътрешен - да прави радикални реформи. Стоилов посочи, че днешната ситуация поставя в частност пред БСП въпросът дали може да се превърне в непреходна партия.

Във Варна зам.-председателят на парламента бе на среща-дискусия на тема "25-години - изгубени в прехода", организирана от Градския съвет на БСП. В разговора участваха
проф. Андрей Пантев, Александър Паунов, членове на партията и насоциалдемократически формации.