След като Министерството на отбраната призна, че е допусната грешка при изпращането на поканите за ритуала по освещаването на бойните знамена вчера на Йордановден, Делян Пеевски не пропусна да контраатакува военното ведомство.

Припомняме, че МО установи пропуск по отношение на поканите за председателите на парламентарни групи. Експертът, който е трябвало да разпрати поканите погрешка е ползвал неактуализиран списък. Поради това пожелал да подаде оставка от заеманата позиция.

В тази връзка председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски призова военният министър Тодор Тагарев да не се крие зад съветници и експерти, а да поеме отговорност "за гафа".

"Предишният път съветникът ви подаде оставка заради скандала в "Пирогов", но след като го крихте дни наред", припомня Пеевски.

Сега някакъв невинен експерт подава оставка, заради гафа с парламента, констатира още той.

Министър Тагарев, бъдете мъж, поемете отговорност, призовава Делян Пеевски.

МО установи, че за поканите за водосвета е използвало стар списък
Обновена

МО установи, че за поканите за водосвета е използвало стар списък

Експерт в министерството подал оставка заради грешката

Още преди МО да излезе с официална позиция, председателят на ПГ на ДПС отправи остри критики към ведомството. 

Скандален е фактът, че министърът на отбраната Тодор Тагарев игнорира парламента от ритуала с бойните знамена на Богоявление, изтъкна по-рано днес Пеевски.

Според него този акт е грубо погазване на българската Конституция и унижение на парламента.

Пеевски отправя и съвет към министъра на отбраната, докато е "уютно седнал в топлия си кабинет, да отвори Конституцията, да я прочете много внимателно и да осмисли много точно мястото си като представител на изпълнителната власт, като слуга на народа".

Той се зарече, че ДПС няма да допусне парламентът да бъде унижаван от един министър. И настоя - Тагарев да се яви пред Народното събрание и да поеме отговорността си пред тези, които са го избрали на поста.

От Виетнам Росен Желязков пита защо депутатите не са поканени на водосвета на бойните знамена
Обновена

От Виетнам Росен Желязков пита защо депутатите не са поканени на водосвета на бойните знамена

Делян Пеевски и Борислав Гуцанов също отправиха остри критики към Министерството на отбраната

От Министерство на отбраната не посочват какво точно означава "неактуализиран списък", но предвид факта, че единственият нов председател на ПГ в 49-то Народно събрание е именно Делян Пеевски (останалите са конституирани със старта на парламентарната дейност) е вероятно именно той да не е получил покана.

Припомняме, че подобни бяха изявленията на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски по време на първите зимни дни, когато пътищата в страната бяха с усложнена зимна обстановка, а почистването на падналите клони и дървета се вървеше бавно. Тогава Пеевски призова с подобна стилистика премиерът Николай Денков да подаде оставка и да освободи премиерското място за някой друг по-достоен.. и предложи себе си.

Пеевски предизвика Денков да хване греблото за сняг или да го номинира за премиер
Обновена

Пеевски предизвика Денков да хване греблото за сняг или да го номинира за премиер

Делян Пеевски се предложи за премиер