И ДСБ е в очакване на регистрацията си в Централната избирателна комисия. След като по-рано днес ВМРО внесе 25 хиляди подписа, със 17 527 се „отчетоха" и хората на Иван Костов.

Самият той не дойде в ЦИК, а папките бяха донесени от председателя на Националния предизборен щаб на ДСБ Веселин Методиев.

Той обеща и че в законоустановения срок от 27 март до 1 април ще има регистрация и на коалиция, но засега отказа да съобщи с кой ще си партнират за изборите през май.

„Ние сме дясно-центристка партия и като такава ще работим за най-важното в момента, а именно преодоляването на тежката социално-икономическа криза от това, че ГЕРБ не можа да си довърши мандата", заяви Методиев и добави, че са се създали условия, които трябва да бъдат преодолявани, както в политически, така и в стопански аспект.

ДСБ не са били търсени от представители на протестиращите граждани с молба да им станат мандатоносител.

Иначе Методиев коментира и оставката на шефа на „Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов: „Тя е съобразена с думите на министър-председателя в момента, а именно, че човек, който е на висока държавна длъжност не може да прави политически изказвания.