ГЕРБ категорично и по никакъв начин не си позволява да се занимава с организирането на черен ПР срещу когото и да било. Това заявява председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов в официален отговор във връзка с обвиненията на Реформаторския блок.

Писмото е изпратено до председателя на Националния изборен щаб на РБ Найден Зеленогорски.

Припомняме, по-рано Реформаторският блок обвини коалиционния си партньор ГЕРБ в черен ПР срещу лидери на блока. Те разпространиха до медиите въпроси към Централния предизборен щаб на ГЕРБ, в лицето на Цветан Цветанов, във връзка с тенденциозни платени материали в медиите.

Цветанов е категоричен, че ГЕРБ не финансира материали в медиите срещу политическите си партньори или опоненти. Той моли и призовава, в духа на толерантността, за която всички говорят, да не се правят подобни опити за внушения в тази посока.

Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ уверява, че по време на срещите си със структурите на партията и симпатизантите от цялата страна обсъждат политики за развитие на всички региони. Единственият тон, който се използва, е позитивният и градивен тон, уверява още Цветан Цветанов.

В заключение той заявява, че ГЕРБ ще участва в предизборната кампания само и единствено с градивни политики и програми за развитие на общините.