Над 800 млн. лв. няма да влязат в България заради некадърното управление на това правителство.
Това заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след тържественото парламентарно заседание по случай 135 години от Търновската конституция.

Той събра на спешна среща кметове на партията, за да обсъдят проблемите с Програмата за развитие на селските райони.

Заради това те брутално налагат корекции в момента върху общините, които искат да накажат, обясни Борисов. Над 110 млн. лв. били финансовите корекции по проекти на общини на ГЕРБ и АБВ. Много български общини ще фалират, притеснен е лидерът на опозицията.

Корекцията на община Костинброд е около 24 милиона лева. Тези корекции за общините, според него, са предизборен ход. Това е геноцид срещу хората, убеден е Борисов.

Оказва се, че близо 150 млн. лв. дължи държавата към бизнеса.

Той скастри и политическия си опонент с думите: „БСП е партия, закърмена с компромати". Той припомни атентата в църквата „Света Неделя" в София, заявявайки, че това са хора, които на бялото казват черно, посочи Бойко Борисов.

По повод скандала с Орлин Алексиев, той припомни, че разработката „Кокаинови крале" е от 2008 г., когато премиер е Сергей Станишев. Цветлин Йовчев пък е оглавявал ДАНС. 4 години не ми е докладвал нито веднъж по такава тема, заяви Борисов.

Той коментира и темата с подписките на партиите. Има много начини, по които това може да се избегне, каза лидерът на опозицията. Според него това е резултат от недомислие в закона, затова са нужни и законодателни промени.

Заради огромни пропуски и нарушения в предишния мандат по време на управлението на ГЕРБ беше наложена санкция, която изисква реакция от българската страна. Така междувременно Сергей Станишев коментира изнесената от Борисов информация.

Търси се механизъм за справедливост по отношение на тези общини, които не са нарушавали правилата, допълни той.

Лидерът на БСП призова Бойко Борисов и предишните управляващи да помогнат на кабинета да защити националния интерес, като обяснят и дадат обяснение на правителството защо са печелени проекти за закупуване на яхти.
Българското правителство ще направи всичко възможно да защити интереса на земеделските производители, категоричен е лидерът на столетницата.