Движение „България на гражданите” (ДБГ) оттегля подкрепата си от управляващото мнозинство. Това се посочваше в позиция на партията на Кунева, разпространена от партийния пресцентър. 

В нея се казваше, че решението на Изпълнителния съвет на партията на Меглена Кунева е във връзка с вчерашното гласуване на конституционните реформи в парламента.

Минути по-късно от партията обаче обявиха пред репортер на News.bg, че мейлът им е бил хакнат и така въпросната позиция е достигнала до медиите

В позицията, която бе разпратена от хакнатия мейл до медиите, бе посочено още, че от ДБГ не могат да продължат да крепят парламентарно мнозинство, работещо срещу належащите институционални реформи.

От ДБГ сигнализирали Цацаров и Борисов за хакерската атака

От ДБГ сигнализирали Цацаров и Борисов за хакерската атака

Чакат МВР да провери компютрите им

Именно заради това от днес депутатите от партията считат за нарушено споразумението, което сформирало мнозинството в Народното събрание. Оттеглят и подкрепата си от въпросното мнозинство.

От партията на Кунева щели да поискат от всички министри, зам.-министри и други членове на Изпълнителната власт да напуснат постовете си в знак на несъгласие с опитите да бъдат саботирани реформите в Република България и заменени с фасадни такива.

Нито Меглена Кунева, нито проф. Даниел Вълчев щели да заемат министерски постове във формата на настоящото правителство, пишеше още в позицията на партията във връзка с появили се в медийното пространство информации.