Движение „България на гражданите" (ДБГ) настоява бюлетините в Смолян, Стара Загора, Бургас, Велинград и Белово да бъдат преброени отново. Хората на Меглена Кунева настояват да се преброи наново и вотът в софийските райони „Овча купел" и „Изгрев", както и в над 10 други софийски секции.

Изпълнителният съвет на партията е взел решение до Централната избирателна комисия (ЦИК) да бъде пуснато искане от Реформаторския блок за ново преброяване във всички секции в столичните райони „Изгрев" и „Овча Купел". Искането е на базата на сигнали, че има неправилно отчитане на гласовете, поясняват от партията.

Реформаторите ще настояват за ново преброяване на бюлетините в Смолян, Велинград и Белово заради съмнително големия брой недействителни бюлетини и поправки в протоколите.

Отделно те щели да отправят искания и до Общинските избирателни комисии в Стара Загора и Бургас. Настояват да се преброят преференциите заради данни, че такива не са били броени в трите областни града.

Исканията за ново преброяване на преференциите в над 10 секции в столицата са заради основателни съмнения, че комисиите изобщо не са отчитали преференциалния вот.