Наблюдава се една приповдигнатост, едно изправяне на нокти, за да се докара всичко до крясък. В истерията около търсенето на министър-председател в последния момент лидерът на ИТН Слави Трифонов е излъгал и на цяла България ѝ стана ясно, че излъга, а на Пламен Николов много ясно му личеше, че е намерен в последния момент. Това коментира пред БНР журналистката Веселина Седларска.

Хората са очаквали да нямат повече султански модел, категорична е тя.

"А в един момент се появяват копия на Бойко Борисов, които започват да раздават обиди, демонстрират пренебрежение към медии, към всичко", изтъкна тя.

В ИТН последните три години работили денонощно за изготвяне на предизборната си програма

В ИТН последните три години работили денонощно за изготвяне на предизборната си програма

Зад програмата стоял много труд

"За да продаваш пошлост, първо трябва да си осигуриш пазар за пошлост, да създадеш пошли души. Слави Трифонов 20 години го прави това много успешно", отбеляза още Седларска.

Според нея демокрацията се крепи на два солидни стълба - медиите и прокуратурата и съда, и трябва да си дадем сметка "кой всъщност плени тези два стълба, кой ги притежава".

Веселина Седларска открива в народопсихологията част от мотивите на хората да изберат Слави Трифонов.

Стефан Янев: Кабинетът на ИТН ще е непредсказуем, имаме готовност да продължим

Стефан Янев: Кабинетът на ИТН ще е непредсказуем, имаме готовност да продължим

Теоретично е възможно служебният кабинет да продължи като редовен

"Най-добре е, когато в страната е пълно със страшни хора, да избереш страшен, защото той може да се справи с тях, те са лошите в страшния филм. И ние предпочитаме страшния човек, отколкото добрия човек. Добрият човек не е положителният герой на нашата отрицателна действителност. Той е глупакът, будалата, човекът, който винаги ще обере всички луфтове", коментира журналистката.

В тази връзка Седларска подчерта, за българите е много успокоително, че рибата се вмирисва откъм главата, но тази година рибата се е вмирисала откъм опашката, имайки предвид начина, по който българите гласуваха.

Пламен Николов представи мандата на ИТН в президентството, сметки не са правени
Обновена

Пламен Николов представи мандата на ИТН в президентството, сметки не са правени

Иво Атанасов е правосъден министър, Петър Илиев е посочен вече като вицепремиер

Ситуацията изглежда като без полезен ход, обобщи тя и настоя: "Тези хора много бързо да разберат, че не могат да си играят за сметка на България."

В тази връзка Веселина Седларска отправи предупреждение: "Наблюдаваме нещо много сериозно и тревожно. През 2001 г. Симеон Сакскобургготски взриви двуполюсния партиен модел, онази клатушка-люлка, на която се люлееха СДС и БСП и изглеждаше вечна. В момента Слави Трифонов взривява партийния модел. Ако продължава така и ако се съгласят служебното правителство да остане като редовно, ще се взриви и парламентарният модел."