Позицията на "Има такъв народ" остава непроменена и няма да претърпи корекция и в бъдеще - от партията на Трифонов няма да подкрепят какъвто и да е формат на правителство, предложен с третия мандат, връчен от президента Румен Радев.

Това заяви в кулоарите на Народното събрание депутатът от ИТН Ивайло Вълчев.

"Това за нас по никакъв начин не стои на дневен ред, нашата позиция е повече от ясна", отсече Вълчев.

ОТ ИТН отказват подкрепа за третия мандат, дори с техен премиер

ОТ ИТН отказват подкрепа за третия мандат, дори с техен премиер

Парламентарната група се събра на заседание…

"Представете си, че през януари поканите на рождения си ден някакви хора, които питат кой друг ще дойде, какво ще ти подарят, какво ще има за ядене, какво ще има за пиене.. И казват не, няма да дойдем, другите да не идват. След което същите хора идват и те питат - искаш ли да си празнуваш рождения ден на моята дата през декември", метафорично описа създалата се патова политическа ситуация Вълчев.

От ИТН все пак оставят отворена врата, или поне не я затварят напълно, що се отнася до разговори, касаещи единствено политики, а не подкрепа.

"По принцип в сградата на парламента е добре да се слушат идеите на всички. Но дори да чуем някакви идеи, ние няма да го направим с идеята да взимаме участие в каквото и да било", отговори на въпрос на News.bg народният представител.

ГЕРБ пак първа политическа сила, ИТН се срива на трето място

ГЕРБ пак първа политическа сила, ИТН се срива на трето място

"Демократична България" вече е на второ място